Ystads Kiropraktor Klinik

Linn Davies Sahlström

Kiropraktor

Linn har en Bachelor of Science och en Masterexamen i kiropraktik från Anglo European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth i syd England. Efter 5 års studier beslutade Linn sig för att stanna i Bournemouth och jobbade på den populära kliniken, Davies Chiropractic and Sports Therapy i sex år. Linn var också delaktig i världsseglaren Pip Hare´s Ocean Racing Team under Vendee Globe Race. Sedan fick Linn som är en stor djurvän för sig att också studera till djurkiropraktor genom International Academy of Veterinary Chiropractic och jobbar då främst med hästar och hundar.

Linn brinner för att våga utmana sig själv och hon har en stark tro på sinnets kraft och implementerar därför många av sina tekniker som Certifierad Hypnoterapist i sina behandlingsmetoder. Förutom allmän manipulation och mobilisering av kroppens led använder hon sig även av Fascial Manipulation och skräddarsydd rehabilitering. ”Jag älskar att arbeta med alla typer av problem, för rent fysiologiskt fungerar vi på samma sätt. Det är bara hur vi använder denna förmåga som skiljer oss åt. Uthållighet, styrka och flexibilitet är fundamentalt för en hälsosam kropp och själ. Med rätt mental inställning kan man göra så mycket mer än vad man tror. Jag tycker om att utforska frågan – vad skulle du vilja göra imorgon, som du inte kan göra just nu och hur det skulle kännas? Då öppnas en dörr till din kropp och magi händer!”

När Linn inte jobbar på kliniken så ses hon oftast i löparspåret eller på gymmet. Hon är en sponsrad ultralöpare med över ett årtionde fylld med erfarenhet av internationell ultralöpning. Har flertal segrar och framskjutna placeringar i några av Englands tuffaste 100 mils lopp. När det gäller träning och kiropraktik och hållbara resultat i det långa loppet, så har Linn ett bra koncept som hon väldigt gärna delar med sig