Ystads Kiropraktor Klinik

Vanliga frågor

Vem behöver gå till en kiropraktor?

  • De som aldrig tidigare har klagat över smärtor i rygg och nacke och som plötsligt drabbas av ryggskott/nackspärr. Man kan oftast klara sig på två eller tre besök om man uppsöker en kiropraktor snabbt efter att skadan har skett.
  • De som har förslitningar i ryggen.
  • De som vill bibehålla sin rörlighet och förebygga stelhet som uppstår pga gamla skador i nacke, rygg etc.
  • De som pga sina yrken belastar ryggen och/eller nacken på ett sätt som innebär att de emellanåt behöver en “renovering” hos kiropraktorn.

Behöver jag komma tillbaka?

Besvär behöver behandlas olika ofta beroende på hur länge man har haft dem, hur komplicerade de är och på skadans natur. Det är svårt att svara på hur många behandlingar man behöver eftersom varje patient är en individ med olika förutsättningar. Ibland behövs 2-3 behandlingar, ibland 10. Det ser din kiropraktor allt eftersom.

Är kiropraktik Friskvård?

Många av de som regelbundet går till en kiropraktor kommer till oss innan de blir stela eller får ont. Deras syfte är att undvika akuta besvär och öka sin livskvalité genom att hålla rygg, nacke, axlar och övriga kroppen i så bra funktion som möjligt. Detta kallas förebyggande vård, dvs. friskvård.

Det är vetenskapligt bevisat att patienter som går regelbundet till Kiropraktor har en minskad sjukfrånvaro med 14 dagar.

Är kiropraktik en säker behandlingsmetod?

Ja, kiropraktik är en mycket säker behandlingsmetod – när den utförs av en kvalificerad kiropraktor. Reaktionen som är vanligast efter en behandling är ömhet / träningsliknande symtom.