Ystads Kiropraktor Klinik

Shelley Davies Sahlström

Kiropraktor

Shelley är född i England och har över 20 års erfarenhet inom biomekanik, funktionell träning och mjukdelsbehandlingar samt kiropraktik. Shelley har ett specialintresse för komplexa fall med ”glömda skador” där hon har utvecklat ett unikt koncept av att undersöka och hitta orsaken till dessa, för bästa behandlingsresultat.

”Mitt intresse för anatomi och kroppens funktion började redan när jag som barn tävlade i gymnastik och trapets. Som sexåring föll jag och bröt mitt bäckenben, men trots detta så fortsatte jag med gymnastiken, då mot bättre vetande. Min passion för biomekanik väcktes när jag arbetade som administratör för proteser på Mobility and Specialist Rehabilitation Centre på Sheffields sjukhus. Efter fem år och som dåvarande regionchef med ansvar för 7 nationella center, beslutade jag mig för en karriärsförändring. Jag utbildade mig till sportmassageterapeut och personlig tränare och öppnade mitt eget gym integrerat med en klinik, ett koncept som blev väldigt framgångsrikt. Trots detta kände jag ändå att något saknades. På grund av, eller tack vare, mina skador från barndomen, såg jag en kiropraktor som hjälpte mig med smärtorna i rygg och höfter och jag förstod att detta skulle bli mitt nästa steg. Jag utbildade mig på Anglo European College of Chiropractic, AECC, i Bournemouth, England och tog en masterexamen i kiropraktik.

Min klinik Davies Chiropractic and Sports Therapy, växte och blev en av de mest framgångsrika i södra England med ett team på fem kiropraktorer som arbetade för mig. Under denna tid hade mitt intresse för fascia (bindväv) väckts, då jag fördjupat mig i ”bortglömda skador” och deras påverkan på biomekaniken genom fascians funktion och sammansättning. Under tio års tid lärde jag mig av de bästa inom anatomi och dissektion av kroppen. Min specialitet är idag kiropraktik i kombination med målinriktad funktionell rehabilitering och myofascial release tekniker/facsial manipulation. Min erfarenhet i över 20 år gör min kunskap och teknik banbrytande i behandling av muskelskelettära problem.

Verkligheten från barndomens trauma hann dock i kapp och 2022 så kollapsade båda mina höfter och jag var tvungen att ha två nya höftleder. Eftersom jag lever för träning, och cykling och löpning, beslutade jag mig för att genomföra båda operationer under samma år. Nu kan jag stolt titulera mig som ”The Bionic Chiro!”